Zmeňte účes - bez strihania

10.05.2014 20:45
Ruku na srdce - aj vy patríte k ženám, ktoré chcú to, čo nemajú? Zabudnime teraz na mužov a sústreďme sa na vlasy. Dlhovlásky chcú krátke pramene, krátkovlásky zase opak, ofinkové majiteľky chcú jednu dĺžku, ďalšie ženy by zasa rady skúsili zmenu iba dočasnú. Ako sa teda „vysomáriť" z tohto začarovaného kruhu? Šikovnými fintami, ktoré aj bez radikálnych krokov zaistia efektnú zmenu. 
 
Predĺžte
Ženy s krátkymi vlasmi si často povzdychnú, že ich možnosti sú výrazne obmedzené. Je pravdou, že s prameňmi o dĺžke desiatich centimetrov sa veľa nedá, ale prečo sa nechať zastaviť? Kadernícke salóny ponúkajú predlžovanie vlasov, ktoré je hotové o hodinku či dve a vy sa môžete česať jedna radosť. Áno, stojí to nemalé peniaze, ale za krásu sa platí, takisto aj za možnosť, že netreba čakať celý rok, kým vlasy dorastú. Ak chcete menej nákladné riešenie, skúste clip-in príčesky. Stačí pripnúť a na večer máte chvost á la hviezda.
Čo treba vedieť o predĺžených vlasoch?
 
Skráťte
Samozrejme, dá sa aj skracovať. Nožničky však nechajme bokom a radšej použime šikovné sponky. Vďaka nim si nafingujte ofinku, ale takisto aj účes v dĺžke bobu, hoci máte pramene až do pol chrbta. Stačí vlasy zakrútiť smerom dovnútra a kvalitne poprichytávať. Týmto trikom si pomáha nejedna hollywoodska celebrita a podobný trik môžete vyskúšať aj vy.
Návod na šikovné skrátenie účesu nájdete TU.
Doplňte
Pre dámy, ktoré netrápi dĺžka vlasov, ale ich efektnosť, sú tu šikovné doplnky. Pomôžte si nielen sponkami, ale aj čelenkami, šatkami, ozdobami alebo natáčkami, ktoré celkom zmenia nádych účesu. Dopĺňajte sa trikmi, ktoré ešte nepoznáte a skúšajte nové veci. Vaše vlasy nemusia byť nudné, stačí sa len trochu posnažiť.
 
https://wanda.atlas.sk/zmente-uces-bez-strihania-navod/moda-a-krasa/vlasy/830015.html (10.5.2014)