Večerné líčenie

10.05.2014 21:40

Ak vás čaká významný večer, akým je stužková, párty alebo ples, bude to chcieť niečo iné ako počas bežného dňa. Svetlo sa stlmí a vy potrebujete zažiariť, stať sa neprehliadnuteľnou. V prvom rade si vyberte správne šaty, následne k nim zvoľte účes. Ako bodka na záver príde líčenie, ktoré má vo večernom poňatí svoje vlastné pravidlá. 
 

Nebojte sa večerného líčenia
Denné líčenie vyniká prirodzenosťou, to večerné viac siaha po farbách. Nebojte sa použiť ich v silnejšom odtieni, ktorý sa nestratí ani pri tlmenejšom svetle. Na očiach sa hrajte s kombináciami farieb, zvýrazňujte nielen viečko, ale aj priestor naokolo, mihalnice a obočie.

Pre vytvorenie dojmu á la večerná diva vám skvelo poslúžia umelé riasy, ktoré si môžete jednorazovo nalepiť na tie vlastné, alebo zahustiť niekoľkými trsmi. Stačí si zakúpiť kvalitné produkty a opatrne aplikovať na oči. Výsledok bude vidieť na prvý pohľad.

 

Pre ešte väčší efekt môžete siahnuť po lesku, flitroch alebo trblietkach. Väčšina príležitostí im dáva stop, no večerné líčenie nie. Odrážajú svetlo, takže robia potrebný efekt na to, aby ste vynikli. Aplikujú sa zväčša na oči, ale môžu osviežiť aj vaše líčka. Samozrejme, platí, že treba poznať správnu mieru.

 

Nalíčte sa sama doma
Chcete sa naučiť, ako sa za pár minút premeniť na dámu s večerným lookom? Poradíme vám vďaka videu, ktoré nájdete pod článkom.

Vyberte si farbu, ktorou chcete nalíčiť svoje oči. Pre mnohé to môže byť hnedá, ktorá svojím neutrálnym odtieňom sedí brunetkám, blondínkam i červenovláskam. Pripravte si z danej farby dav odtiene - svetlejší a bledší, nezabudnite ani na sýtu sivú alebo čiernu, ktorou budeme vytvárať linky.

Na očiach si urobte púdrový podklad, ktorý zaistí, že sa tiene budú dobre nanášať a dlhšie vydržia. Vezmite do ruky štetec so svetlejšou farbou a vytvorte dobre známe véčko okolo očného viečka. Pomocou štetca okraje farby rozmažte a zbavte sa presných línií. Tmavší tieň naneste len do vonkajšieho kútika, pričom stačí celkom malá plocha. Obtiahnite špic vytvoreného véčka a dbajte na rovnomerne nanesené tiene na oboch očiach.

 

Najtmavší z tieňov naneste tenučkým štetcom nad mihalnice. Vytvorte ním linku na hornom viečku a jej koniec mierne rozmažte. Farby sa tak vo vonkajšom kútiku budú mierne prelínať a miesto získa ešte o trochu tmavší nádych. Na záver si môžete pomôcť čistým štetcom alebo hubkou, ktorá dočistí miesta okolo očných partií.

 

Naneste špirálu, zvýraznite obočie a večerný look je hotový. Nebolo treba kombinovať farby ani tieňovať. Toto jednoduché líčenie máte hotové za pár minút a je šikovným rozbehom k tomu, aby ste sa nabudúce nalíčili ešte o čosi precíznejšie.

TIP: Nezabudnite na video pod článkom a galériu plnú večerného líčeni na očiach celebrít.