Toto sú najčastejšie príčiny vypadávania vlasov!

30.04.2015 15:33

S vypadávaním vlasov sa stretne z času na čas každá z nás. Ide o nepríjemnosť, ktorá dokáže potrápiť a znížiť sebavedomie. Na to, aby sme vedeli s týmto problémom bojovať je potrebené zistiť jeho príčiny. V tomto článku ti ukážeme prekvapivé príčiny vypadávania vlasov.

 

1. Nadmerná konzumácia vitamínu A

Je to síce prekvapivé, ale nadmerným príjmom vitamínu A do tvojho organizmu si môžeš privolať problémy s vypadávaním vlasov. Vitamín A sa nachádza napr. v listovej zelenine, vaječnom žĺtku, mlieku, sardinkách, paprike, či brokolici. Ak tento zdroj doplníš ešte výživovými doplnkami, vedľajším účinkom je práve vypadávanie vlasov, čiže len s mierou!

príčiny vypadávania vlasov

2. Anémia

Anémia alebo nedostatok železa v organizme je ďalšou príčinou úbytku vlasov. Sprievodným znakom anémie je aj únava, studené končatiny, závraty, bolesti hlavy a poblednutá pleť. Pri podozrení na anémiu by si mala zájsť na krvné testy, aby si si bola diagnózou istá.  Do jedálnička by si mala zaradiť potraviny bohaté na železo – napr. špenát či červené mäso.

3. Extrémny úbytok hmotnosti

Áno, každá túžime zhodiť nejaké to kilečko, no ak to s chudnutím preženieme koledujeme si o problém s vlasmi. Rýchle chudnutie je totiž pre telo stresujúca záležitosť, s ktorou sa vyrovnáva práve vypadávaním vlasov. Ak teda pri svojom chudnutí spozoruješ okrem rýchleho ubúdania kilogramov aj rapídne ubúdanie vlasov, mala by si spozornieť.

4. Prehnaná starostlivosť

Nielen zanedbávanie, ale aj prehnaná starostlivosť o vlasy vie narobiť riadnu šarapatu. Časté umývanie, používanie horúcich olejov na vlasy či utiahnuté copy. To je len vrchol ľadovca. Preto maj na pamäti staré dobré príslovie: Aj dobrého veľa škodí.

5. Tehotenstvo

Toto šťastlivé obdobie očakávania nie je vždy ideálne, aspoň čo sa vlasov týka. Mnohokrát meniace sa telo plné kolísania hladiny hormónov prežíva taký stres, ktorý sa prejaví práve vypadávaním vlasov. Ide o dočasný problém, ktorý sa pár mesiacov po pôrode znova napraví.

6. Nedostatok vitamínov skupiny B

Vitamíny sú naozaj dôležitým zdrojom výživy tvojich vlasov. Predovšetkým vitamíny skupiny B tu zohrávajú kľúčovú úlohu. Je všeobecne známe, že najčastejší problém s jeho nedostatkom majú vegetariáni, ale pokojne ním môže trpieť aj bežný človek. Preto zaraď do tvojho jedálnička ryby, mäso a mliečne výrobky.

7. Hektický životný štýl

Žijeme v dobe stresu a hektického spôsobu života. Tlak aký na nás kladie naše okolie sa často prejaví aj fyzicky – napr. vypadávaním vlasov. Byť úspešnou je síce fajn, no často za príliš vysokú cenu. Mala by si preto zvolniť tempo a nájsť si čas aj na relax. Okrem iného sa ti poďakujú aj tvoje vlasy.

https://www.akademiakrasy.sk/c/13018/toto-su-najcastejsie-priciny-vypadavania-vlasov (30.4.2015)