Prírodné stmavenie vlasov je možné

30.04.2015 15:36

Nezáleží na tom, ako dobre farba na vlasy v televíznych reklamách vyzerá, stále obsahuje chemikálie, ktoré nemajú v tvojom tele čo hľadať. Výsledok pri používaní týchto farieb na vlasy je mnohokrát tmavší ako si pôvodne chcela. Avšak je to aj iná možnosť, ako dosiahnuť vytúženú farbu, po ktorej túžiš. Preto ti dnes ukážem, ako je možné využiť niektoré veci, ktoré máš pravdepodobne aj doma v kuchyni pre prírodné stmavenie vlasov.Tmavé vlasy

 

Šalvia

Aj napriek tomu, že listy šalvie majú slabo zelenú farbu, táto voňavá bylinka dokáže viditeľne stmaviť vlasy. Priveď do varu 2 poháre vody a 1/2 poháru suchých listov. Celú zmes nechajodstáť 2 hodiny a potom preceď, aby si sa zbavila listov šalvie. Pre najlepšie výsledky je dobré šalviu používať denne, pokiaľ nedosiahneš vytúženú farbu. Potom zmes stačí používať raz do týždňa, aby si si farbu udržala. Tento spôsob je tiež vynikajúci, ak chceš zakryť šedivé vlásky v tmavých.

Čierny čaj

Premývanie vláskov s čiernym čajom nie len podporí prírodné stmavenie vlasov, ale pridá aj viac lesku. Uvar silný čierny čaj alebo použi dve vrecúška normálneho čierneho čaju. Aplikuj po umytí vlasov, nechaj pôsobiť 30 minút a potom si vlásky opláchni.

Rozmarín

Ak chceš podporiť zároveň rast vlasov a dosiahnuť prírodné stmavenie vlasov, rozmarín je presne pre teba. Do 1 pohára vriacej vody pridaj 3 čajové lyžičky sušených rozmarínových listov. Rozmarín nechaj vo vode až pokiaľ voda nevychladne a potom preceď aby si sa zbavila listov. Aplikuj do vlasov a masíruj aj kožu na hlave. Nechaj pôsobiť približne 5 minút a potom si vlasy prepláchni. Pri používaní tejto metódy je výsledok pomalší, ale pre dosiahnutie rýchlejších výsledkov môžeš skombinovať rozmarín so šalviou.

Henna a Indigo

Henna a indigo sa používajú na prírodné farbenie vlasov už približne 4000 rokov. Do vlasov najskôr aplikuj hennu, aby sa vlasy pripravili na farbenie indigom. Indigo samo o sebe vytvára modrasté odtiene. Henna síce tvoje vlasy zafarbí do odtieňov oranžovej, ale pomáha indigu preniknúť cez povrch vlasu. Indigo aplikuj okamžite po tom ako aplikuješ hennu. Výsledok by mal byť tmavo modrá farba, ktorá po pár dňoch zoxiduje na čierno modrú farbu. Pozor – aj jeden takýto proces s použitím henny a indiga je veľmi ťažko odstrániť z vláskov. Tento proces používaj jedine vtedy, ak si chceš zafarbiť vlasy “trvalo.”

https://www.akademiakrasy.sk/c/11965/prirodne-stmavenie-vlasov-je-mozne-ukazeme-ti-ako-na (30.4.2015)