Pizza

23.05.2013 10:29

 

ČO BUDEME POTREBOVAŤ...
(dávka približne na 2 pizze)
AKO NA TO...
  1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie)
  2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
  3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni:))
  4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem - trvá to asi 2 hodiny
  5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky
  6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm.
  7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze)
  8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch
  9. pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené

Dobrú chuť!