Ombré je stále v móde: Ako na to?

10.05.2014 21:48

Trendy pre rok 2014 sú rozdané. Z tých vlasových sa môžeme tešiť na nízke chvosty, zapletené čelenky alebo jemné vlny, na svoje si prídu aj milovníčky vlasových doplnkov. Aby sme sa však nekrútili len vo sfére účesov, nakuknime aj ďalej. Nakuknime do sveta farbenia, ktoré dnes už našou bežnou súčasťou.
 

Farbené vlasy sú krajšie, zaujímavejšie, lesklejšie a mladistvejšie. Ak však netúžite po jednoliatom looku, je tu ombré, teda farbenie pol na pol. Vrch hlavy je tmavý, spodok bledý a celé by to malo pôsobiť takmer prirodzene. Tento trend ovládol minulý rok a vyzerá to tak, že ovládne aj ten súčasný.

Čo vedieť o ombré?
Kombinované farbenie je stále veľmi populárne. Nosia ho hviezdy a nosia ho aj bežné ženy, nie všetky však s rovnakým úspechom. Aby ste mali ombré vlasy takmer dokonalé, mali by ste vedieť niekoľko vecí. Napríklad, že...

...že ide o tieňovanie
Ombré znamená tieňovanie, čo je v svojej podstate veľmi dôležité. Už z názvu je totiž jasné, že nejde len o prepojenie dvoch rôznych farieb, ale o ich plynulý a takmer prirodzený prechod. Zabudnite teda na to, že by na dosiahnutie žiadaného looku stačilo jednoliato odfarbiť konce.

 

...že kombinácia je pevná
Stále hovoríme o zosvetľovaní koncov, čo môže v blondínkach vyvolávať nevôľu. Faktom však je, že ombré farbenie je primárne určené na tmavšie vlasy, teda ich vrch ostáva prirodzený, zosvetľuje sa spodok vlasov. Ak by došlo k výmene postupu, blondínky musia rátať s tým, že odrastanie korienkov bude vytvárať tzv. zebrovitý efekt.

 

...že technika rozhoduje
Ombré je možné dosiahnuť aj doma, no farbenie má svoje pravidlá. Farba na zosvetlenie koncov sa nepridáva naraz, ale postupne. Zhora nadol sa zintenzívňuje sila peroxidu, aby sa vlasy najskôr len zosvetľovali, približne o jeden odtieň, až nakoniec boli celkom svetlé. Nie je na škodu poznať profi triky pri delení vlasov na sekcie. Niekto používa pramienky, niekto trojuholníkové cípy.

...že nie každému to sedí
Ako sme už naznačili, ženy so svetlými vlasmi nie sú ideálnymi kandidátkami, pretože odrastanie môže pokaziť efekt. Pozor aj vtedy, ak máte krátke vlasy - tie zväčša nemajú dostatok priestoru, aký vyžadujú dve rozdielne farby na vyniknutie. No a keďže ide o zosvetľovanie, teda o prácu s peroxidom, majiteľky vysušených či slabých vlasov by si mali svoju túžbu premyslieť.

Ako efektne môže ombré vyzerať, to si už pozrite v galérii pod článkom. Hviezdy vám s radosťou ukážu, že tento vlasový trend je stále živý.

 

https://wanda.atlas.sk/ombre-je-stale-v-mode-co-treba-vediet/moda-a-krasa/vlasy/824609.html (10.5.2014)