Jednoduché a účinné: 3 kroky ku krajšiemu obočiu

10.05.2014 21:37

Že treba dbať na úpravu obočia, vám asi pripomínať netreba. Už sme si ukázali, ako vie tento rad chĺpkov ovplyvniť našu krásu a dôkazom boli porovnávacie fotografie celebrít. Ak teda vidíte, že vaša krása by ocenila zásah do málo upraveného obočia, poďte na to. Tu sú skrášľovacie techniky, ktoré sa vám núkajú.

 

Trhanie
Samozrejme, ako prvé prichádza na rad trhanie. Chĺpky nad okom si totiž rastú podľa vlastného uváženia a je na vás, akú formu im dáte. Aktuálne sa preferuje hrubšie (nie však príliš hrubé) obočie v čo najprirodzenejšom oblúku, prípadne môžete mať na vonkajším kútikom oka oblúčik mierne nadvihnutý. Tenučké čiarky sú už dávno pasé, rovnako aj hrubý začiatok a viditeľne tenší koniec obočia. Snažte sa oblúčik nad okom udržiavať približne rovnako hrubý, koniec prípadne jemne stenčite.

 

Na trhanie je ideálna pinzeta, s ktorou sme už zrejme robili každá, na Wanda.sk ste sa však mohli naučiť narábať aj s obyčajnou niťou. Obočie ňou vytvarujete pomerne jednoducho. Ak sa radšej spoliehate na prácu profesionálov, nie je nič jednoduchšie. V kozmetických salónoch sa úprave chĺpkov nad okom venujú skutočne dôkladne a vedia takisto napraviť chyby, ktoré sme samy napáchali.

 

Farbenie
Nie je to však iba o tvare, ale aj o farbe. Obočie by malo sedieť k vlasom i pokožke, aby so žiadnou zo spomínaných častí tela nevytváralo výrazný kontrast, no na druhej strane nemá ani splývať. Pre brunetky platí, že obočie by mali mať asi o dva odtiene bledšie, než sú vlasy, u blondínok zase platí opačný pomer. Ak máte melír, jeden z odtieňov farby vlasov by mal byť rovnaký ako farba obočia.

 

K dokonalej farbe vášho obočia si, samozrejme, môžete dopomôcť a najjednoduchšou cestou je ceruzka. V drogériách ich nájdete skutočne veľa, no dbajte, aby ste dosiahli správne tmavý odtieň k vašim vlasom. Obočie sa dofarbuje aj očnými tieňmi či maskarou na obočie, ktoré takisto bežne zoženiete. Možnosťou je i zosvetlenie, no v tomto prípade už odporúčame ruky profesionála, ktorý dosiahne požadovaný bledý odtieň.

 

V kozmetických salónoch vám môžu obočie i napustiť farbou, prípadne napustiť kožu permanentným mejkapom. To znamená, že sa deň čo deň nebudete musieť trápiť s dofarbovaním a upravovaním, no na druhej strane máte obmedzené možnosti pri experimentovaní s mejkapom. Je preto dôležité spoznať pre aj proti permanentného mejkapu.

 

Česanie
V súčasnosti sa do popredia derie trend vyčesaného obočia, ktoré je nápadné chĺpkami stojacimi smerom hore. Nemožno však predpokladať, že tento neprehliadnuteľný „doplnok" tváre sa uchytí aj v bežnom živote žien a skôr sa bude objavovať v magazínoch a na plagátoch.

Napriek tomu je kefka veľmi šikovným pomocníkom pri úprave obočia, pretože ňou môžete dosiahnuť potrebný hladený efekt. Napomáha takisto pri samotnom tvarovaní, kedy kefkou vyčleníte z obočia tie najdlhšie chĺpky a ešte pred trhaním ich skrátite nožničkami. Do neceséru pre krásne obočie si tak pribaľte aj kefku. Spolu s pinzetou a ceruzkou sa vám postará o pekné obočie každý jeden deň, no samozrejme, výsledný efekt je len na vás.