Bábovka

13.12.2012 10:45

 

príprava : 20 min pečenie : 45-60 min  
Potrebujeme:

30 dkg polohrubej múky, 30 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 prášku do pečiva, 1,5 dcl studenej vody, 1,5 dcl oleja, štipku soli, 6 vajec
 
Ako na to:

Cukor práškový, cukor vanilkový a žĺtka zo 6 vajec dobre vymiešame do penista. Pridáme vodu - miešame a pomaly pridávame olej. V múke zamiešame prášok do pečiva, potom múku aj s vyšľahanými bielkami pridáme do misy a veľmi opatrne to všetko zmiešame. Túto zmes nalejeme do vymasteného a múkou posypaného bábovkového pekáča.
Do bábovky môžeme pridať podľa chuti napr.: orechy, hrozienka alebo kakao.