7 tipov pri líčení mihalníc

10.05.2014 21:39

Najpopulárnejší ženský skrášľovač? Jednoznačne maskara. Dostupná cena, žiadna zložitá aplikácia a viditeľný efekt - táto trojka z nej robí základ toho, čo skrývame v svojej kozmetickej taštičke. Na očiach ju mala zrejme každá z nás a určite sa nemýlime, ak si tipneme, že ju máte aj teraz. Mysleli ste však pri líčení na toto? 
 

Podkladová báza
Vytiahnuť kefku a prejsť s ňou dva - tri razy po mihalniciach, to vie každá z nás. Ide o základný postup, ako si skrášliť pohľad a razom vyčarovať z mihalníc čosi výraznejšie. O čo by však bol efekt lepší, ak by ste použili bázu? Tá, ktorá je určená na mihalnice, je podkladom pod farebnú maskaru a zaisťuje jej kvalitnejšiu aplikáciu. Farba bude mať pevnejší podklad, bude výraznejšia a dlhšie vydrží. Skúste a rozdiel by mal byť okamžite vidieť.

 

Zamerajte sa na korienky
Pri nanášaní maskary sa oplatí zamerať aj na korienky mihalníc. Ich zvýraznením dosiahnete, že riasy budú vyzerať silnejšie, hrubšie a viac nápadné. Priložte teda kefku ku korienkom, jemne ňou pohnite sprava doľava - opatrne však, aby ste maskaru neotlačili o horné viečka -a môžete urobiť klasický pohyb po celej dĺžke mihalníc.

 

Klieštiky pred alebo po
Pre krajšie vytvarované mihalnice sa odporúčajú klieštiky na riasy. Môžete ich použiť pred aplikovaním maskary, prípadne aj potom, no farba musí byť dokonalo zaschnutá. Netlačte príliš, aby ste nevyrobili neprirodzený schodík, ale efektné vytočenie.

Dajte si načas
Pri opakovanom nanášaní maskary je takisto dobré, aby predošlá farba dokonalo zaschla. Ak by ste pretierali vlhké mihalnice, mohli by sa zlepiť. Držte sa však toho, že menej je viac a ak nechcete umelý look, farbu prehnane nevrstvite. Žmolky a odpadávajúce čierne omrvinky na nikoho nebudú pôsobiť sexi.

Žiadny vzduch
Pri narábaní s maskarou sa vyhnite pumpovaniu vzduchu do jej vnútra. Týmto spôsobom jej ukrajujete z kvality, pretože farba môže zvetrať a rýchlejšie sa odobrať k dátumu spotreby. Nemajte strach, farby je vo vnútri dostatok, takže aj pri jedinom namočení kefky dnu máte zaistené jej kvalitné nabratie.

 

Pozor aj na vodu
Ak potrebujete očistiť kefku, môžete si pomôcť servítkami, odličovacími prípravkami alebo aj vodou. Späť do tuby ju však vracajte dokonalo suchú a bez vlhkých zvyškov. Pomôžete tým udržať kvalitu farby - presne ako sme popísali už vyššie.

 

Sledujte spotrebu
Každý jeden kozmetický výrobok má svoj dátum spotreby, ktorý začína plynúť od otvorenia výrobku. Myslite však na to, že maskary zväčša nemajú vlastný obal, a tak ich v obchode už niekto pred vami mohol otvárať. Z bežných šiestich mesiacov si teda čosi ukrojte a život svojej maskary nasilu nepredlžujte. Aplikujete ju predsa na oči a tie si zaslúžia len to najlepšie.