6 chvostových tajomstiev, ktoré sa vám zídu

10.05.2014 21:46
Nie je to len obyčajný chvost. Je stiahnutý, uhladený a na pohľad dokonalý, jednoducho konský. Tento účes sa síce javí ako to najjľahšie, čo si môžete na hlave vyčarovať, no už ste ho skúšali? Aby vyzeral na jednotku a mohli ste s ním vybehnúť aj do spoločnosti, treba viac ako len pár ťahov hrebeňov. My sme to zhrnuli do piatich tajomstiev, ktoré sa určite zídu. 

1. Umyté vlasy
Aby bolo z chvosta viac ako len obyčajný účes na deň, majte umyté vlasy. Síce sa s nimi o trošku horšie pracuje, lebo sa šmýkajú, no na pohľad vyzerajú výborne. Sú pevné, lesklé a svieže - presne ako trendy účes potrebuje.

2. Hladký základ
Konský chvost môže mať mnoho podôb. Za ten najklasickejší sa považuje dokonalo uhladený, no aj dámy s vlnami na hlave si ho môžu vytvoriť. Základ však ostáva rovnaký - vlasy na temene dokonalo „ulížte", aby samotný chvost vynikol. Pomocníkom by vám mal byť hrebeň so zubami nahusto, prípadne hustá kefa.

3. Urobte si cestičku
Najjednoduchšie česanie je smerom vzad a bez cestičky. Chcete však zmenu? Urobte si aktuálne veľmi trendu cestičku na stred, prípadne si ju posuňte doprava alebo doľava. Česanie vlasov tomu prispôsobte a výsledok bude pôsobiť o čosi viac profi.

4. Gumička je dôležitá
Vlasovou pomôckou číslo jeden je gumička. Svetoví kaderníci využívajú jedine tenušké elastické kúsky, ktoré z hlavy nevykúkajú, dobre držia vlasy a dajú sa poľahky kryť. Omotáte okolo nich tenký pramienok vlasov a prichytíte ho sponkou. Dokonalé.

5. Sprejujte a máte hotovo
Aby sa chvost krásne vynímal, na záver ho poprášte kaderníckym sprejom. Zbaví ho statickej elektriny, vlasy budú pevnejšie a lesklejšie.  

6. Uši, uši a ešte raz uši
Majiteľky viac či menej odstávajúcich uší to nebudú počuť rady, ale tento účes im jednoducho nie je súdený. Pri pohľade do zrkadla sa s tým treba zmieriť a radšej zvoliť iný variant česania. Našťastie je ich množstvo, takže prečo zúfať? Konský chvost ostane dámam bez odstávajúceho nedostatku a my veríme, že ho budú vedieť vytvoriť napríklad tak, ako to nosia celebrity v galérii nižšie. 

 

https://wanda.atlas.sk/6-chvostovych-tajomstiev-ktore-sa-vam-zidu/moda-a-krasa/vlasy/826972.html (10.5.2014)